ניתוח MESA

מהו ולמי הוא מיועד?

Facebook
Print

ניתוח MESA
מהו ניתוח MESA ולמי הוא מיועד? מה הם היתרונות והחסרונות?

מהו ניתוח MESA?
ניתוח MESA הוא הפקת זרע מיקרו-כירורגית מיותרת האשך (האפידידימיס) = Microsurgical Epididymal Sperm Aspiration.
במהלך הניתוח מתבצעת פתיחה של מעטפת האפידידימיס תחת מיקרוסקופ ניתוחי ייעודי, המנתח בוחן את הרקמות בהגדלה גבוהה, בוחר איזורים טובים יותר שהם בעלי פוטנציאל להפקת כמות רבה של תאי זרע איכותיים, ונמנע מפגיעה בכלי דם המזינים את רקמות האפידידימיס.

למי מיועד?
הניתוח מיועד למטופלים המאובחנים עם אזוספרמיה חסימתית (OA = Obstructive Azoospermia).
במצב זה, למרות שמתקיים ייצור זרע רגיל באשך, בבדיקת הזרע לא נצפים תאי זרע, בשל חסימות שונות בדרכי הזרע המונעות את מעבר הזרע לשופכה. חסימות אלו נגרמות מסיבות נרכשות (כגון זיהום בדרכי הזרע, ניתוח בקע מפשעתי – הרניה), או מולדות (כגון נשאות ל-CF, במקרה זה יתכן וקיים העדר מולד של חלק מדרכי הזרע).
במצב זה, יש להפיק זרע מהאשך באופן כירורגי, ולהזריק את התאים לביציות (IVF-ICSI) כדי להשיג הריון.

מהם היתרונות?
להפקת זרע מהאפידידימיס קיימים 2 יתרונות משמעותיים:

  • שמירה על האשך
    לאשך תפקיד כפול: ייצור זרע, וייצור טסטוסטרון – הורמון חשוב ביותר לגבר. כאשר הפקת הזרע מתבצעת מהאפידידימיס, האשך נשמר ואין חשש לפגיעה בייצור טסטוסטרון.
  • הפקת יעילה של זרע
    תאי הזרע מתחילים להיווצר באשך, תהליך הלוקח כ-60 יום, ולאחר מכן הם מתקדמים לאפדידימיס, מקבלים הבשלה סופית הנותנת להם יכולת תנועה, ונאגרים בו, בעצם האפידידימיס מהווה כעין "מחסן" לזרע. בהפקת זרע מהאפידידימיס הציפייה היא לקבל כמות גבוהה מאד של תאי זרע, באופן המייתר פעולה כירורגית נוספת בעתיד.
    כמו כן, בניתוח MESA המנתח מקבל פידבק מהמעבדה הצמודה לחדר הניתוח לגבי איכות הזרע המתקבל מכל איזור שנדגם, ומתמקד באיזורים בעלי םוטנציאל טוב יותר מבחינה כמותית ואיכותית.
    [הפקת זרע מהאפידידימיס באופן שאינו מיקרו-כירורגי – PESA, נעשית "על עיוור", ללא צפייה במיקרוסקופ, והינה בעלת סיכון להתנוונות של האפידידימיס, כמו כן בפעולה זו למנתח אין אפשרות לבחור רקמות טובות יותר, ופוטנציאל הפקת בזרע מבחינה כמותית הינו נמוך משמעותית].

מהם החסרונות?
ניתוח MESA מתבצע ע"י מומחה לפריון הגבר (אנדרולוג) שעבר הכשרה מיקרו-כירורגית ייעודית בלבד, כמו כן הניתוח אורך זמן ממושך יותר ביחס לאופציות אחרות של הפקת זרע במקרים חסימתיים – TESE/TESA (כשעתיים+, לעומת כחצי שעה עד שעה), לכן זמינותו במערכת הרפואית בישראל הינה מועטה באופן יחסי.

ד"ר שלומי ברק מבצע את כל סוגי הניתוחים להפקת זרע, כל טיפול מתחיל בפגישת ייעוץ במהלכה ד"ר ברק בוחן היטב את התיק, בודק את המטופל פיזית, מבצע US אשכים באופן עצמאי, ומתאים לכל אחד את הטיפול הטוב ביותר עבורו.
בהצלחה!

ליעוץ וקביעת תור צרו קשר

למעבר לווטסאפ אנא הזן מס' טלפון

לא בטוחים שמצאתם את מה שחיפשתם?

זקוקים לייעוץ או עזרה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם עם כל התשובות