Facebook
Print

מיקרו טסה מה ולמה.

מיקרו טסה מה ולמה.

כשמדובר בהיעדר זרע בבדיקת הזרע היו נוהגים בעבר להרים ידיים.
כיום, הטכנולוגיות מספקות מענה לגברים הסובלים מאזואוספרמיה– ניתוח מיקרו טסה

במקרים כאלה יש לחפש את הזרע באשך עצמו או ביותרת האשך. ישנן מספר אפשרויות לחיפוש תאי זרע, על מנת להבטיח סיכויי הצלחה גבוהים, יש לבחון כל מקרה של אזואוספרמיה לעומק ולבחור את השיטה המתאימה ביותר:

שאיבה
יותרת האשך ("אפידידימיס") מורכבת ממערכת צינורות זעירים אשר אוספים את הזרע מהאשך ומעבירים אותו ליעדו.
• PESA- Percutaneous Epididymal Sperm Aspiration, שאיבה מיותרת האשך באמצעות דקירת מחט דרך העור.
• MESA- Microsurgical Epididymal Sperm Aspiration, ניתוח תחת מיקרוסקופ, המאפשר בחינה של הצינורות העדינים מאוד של יותרת האשך, ושאיבת נוזל זרע באופן מדויק יותר מצינורות הנמצאים באיזורים בהם סיכוי גבוה למצוא זרע באיכות טובה באמצעות חתך קטן ביותרת האשך.

הפקה
במקרים בהם הבעיה אינה בשינוע של תאי הזרע, אלא בתהליך הייצור באשך עצמו, מפיקים זרע באמצעות דגימה ישירה של רקמת האשך. גם במקרים אלו ניתן לבחור מבין מספר ניתוחים.
הסיכוי למציאת זרע שונה בהתאם לבעיה שגרמה להפרעה ביצור הזרע ומידת הפגיעה ביצור הזרע.לניתוח המיקרו טסה להפקת זרע יש מספר יתרונות על השיטות האחרות, סיכוי הפקת הזרע הוא טוב יותר; ישנה בחירה נכונה ומדויקת יותר של אזורים תקינים באשך; הנזק הנגרם לאשך בניתוח- מועט מאחר שאיסוף הרקמות נעשה בכמות קטנה יותר וכן מאחר שההגדלה מאפשרת ניתוח מדויק; את הגישה המיקרוסקופית ניתן לנסות גם לאחר כשלונות בשיטות אחרות או לחזור על הניתוח – אם הזרע שהופק בניתוח נוצל לטיפולי הפריה. ההחלמה מהניתוח היא מהירה (מספר שעות).

למרות שלא ניתן להבטיח הצלחה של 100%, הסיכוי בניתוח מיקרוטסה גבוה משמעותית מאשר ב-TESE הקונבנציונלי, המתבסס על ביופסיה אקראית.
קיים ניסיון לא מבוטל בספרות הרפואית על הצלחות במיקרוטסה לאחר כשלון בטסה הישן, ואצלנו במעבדה יש ניסיון רב בנושא זה.

ליעוץ וקביעת תור צרו קשר